
RECEPTE: Zemeņu- rožu keksiņi
1 tase sviesta istabas temperatūrā
1 ¼ tases cukurs
3 olas
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
¾ tases piens
2,5 tases milti
¾ tējkarotes cepampulveris
¼ tējkarotes soda
¼ tējkarotes sāls
1/3 tases zemeņu ievārījuma/džema
1,5 -2 ēdamkarotes rožu ūdens (iegādājams garšvielu veikalos)2,5 tases mazas rožu ziedlapas.
Rožu krēma siers dekorēšanai:
100 g krēma siers (piemēram, Mascarpone)
¼ tases sviesta istabas temperatūrā
1,5 -2 ēdamkarotes rožu ūdens
¼ tējkarote vaniļas ekstrakta
2,5 tases pūdercukura
Pagatavošana:
- Rožu krēma pagatavošana: bļodā ar mikseri sajauc visas sastāvdaļas vienmērīgā masā.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C .
- Tikmēr sakul sviestu un cukuru, tad pievieno olas, vaniļas ekstraktu, pienu un jauc, kamēr vienmērīga masa.
- Samaisa miltus, cepampulveri, sodu, sāli. Pakāpeniski iemaisa sviesta masā, kamēr vienmērīgi sajaucies.
- Samaisa ievārījumu ar rožūdeni. Katrā keksa formiņā ieliek mīklu 2 ēdamkarotes ar kaudzi, tad 1 ēdamkaroti ievārījuma maisījuma un atkal 2 ēdamkarotes mīklas – tā lai, ievārījums nebūtu redzams.
- Cep keksiņus gatavus ~25-27 minūtes: kad iedurtam un izvliktam sērkociņam vairs nepieķeras mīkla. Atstāj formā atdzesēties 5 minūtes, tad pārvieto uz metāla restītēm, lai atdziest pilnībā. Visbeidzot pārziež ar rožu krēmu un dekorē ar rožu ziedlapām.